fbpx
×

Cum obtii o oferta de pret pentru proiectul tau

2 Ne trimiti formularul
3 Primesti oferta pe mail

Sau ne poti contacta la office@upside.ro sau la Tel.: 0749 247 703

Program UPSIDE

Lun-Vin 9:00 - 18:00
Sam - 10:00-14:00
NONSTOP pe e-mail

Am un start-up / firmă nouă. Cum promovez?

/ / Informatii utile, Marketing digital
Cum promovez un startup sau o firma noua

Una dintre primele întrebări pe care un antreprenor la început de drum și le pune după înființarea unui start-up sau a unei companii noi este „Cum îmi promovez afacerea pentru a atrage clienți?„, urmată întotdeauna de dilema „Oare cât costă?”

Un start-up sau o companie nouă au de obicei resurse limitate atât financiare, cât mai ales de know-how. Presupunând că este vorba de o idee nouă, care nu se regăsește niciunde în piață, sursele din care antreprenorul se poate inspira sunt inexistente.

Astfel, focusul principal, în prima etapă, va trebui să fie pe validarea ideii de afacere. Se vor obține date foarte importante care pot oferi informații despre nevoile și așteptările pieței, despre modul în care produsul sau serviciile sunt percepute, despre cât este disponibil clientul să plătească și cum dorește să achiziționeze. Dar, mai valoros decât atât, se poate decide cum și dacă să se investească mai departe în dezvoltarea ideii.

Din punct de vedere ipotetic, „pâlnia” de validare a unei idei de afacere este compusă din 4 pași:

Definirea obiectivelor >> Dezvoltarea ipotezelor >> Experimentarea >> Validarea

Această procedură are specific propriu din punct de vedere al comunicării și metodelor de promovare. Există mai multe metode prin care o agenție de digital marketing poate oferi suportul și uneltele necesare validării unei idei de afaceri.

1. Naming, creare logo și elemente vizuale

Naming-alegerea unui nume modern, unic, reprezentativ și ușor de „branduit” este un element cheie pentru orice afacere care vrea să se dezvolte. Unicitatea garantează și un domeniu de internet ușor de reținut, profile și pagini în social media care pot deveni mai populare.
De exemplu: Cu greu te poți impune pe piață cu un magazin online de haine care se numește fashionstartrandingimpex.ro.

Crearea unui logo și a unor elemente vizuale moderne, reprezentative, unice și „eye catchy” îți asigură un avans considerabil, inducând senzația de profesionalism. Simbol, slogan, paleta de culori și setul de elemente multimedia(foto&video), utilizate în această etapă, sunt un punct de lansare excelent pentru un proces de branding ulterior.

În această etapă se vor livra machete grafice și pentru cărți de vizită, social media, mape de prezentare și broșuri, etc.

2. Creare site web

Este absolut necesar un sediu virtual în care ideea de afacere să se desfășoare. Un spațiu în care să se prezinte elementele cheie, produsele, serviciile și viziunea antreprenorială a afacerii.

Fiind o etapă de început, va fi suficient un site minimalist, dar atent construit și perfect funcțional.

Site-ul web va găzdui, pe lângă detaliile de mai sus și uneltele de tracking, cercetare, documente și aplicații de marketing.

3. Pagini și profile de social media

Pentru a fi luat în serios în eco-sistemul social media din ce în ce mai aglomerat, trebuie să ai spații, pagini sau profile construite atent. Acestea trebuie să respecte ghidurile de identitate vizuală și să includă funcționalitățile care să producă eficiență și rezultate.

4. Unelte de sondare

Te putem asista în procesul de validare prin construirea/implementarea/utilizarea unor unelte de sondare și cercetarea cantativ-calitativă a pieței în care dorești să îți desfășori activitatea. Concluziile acestui pas sunt foarte importante pentru viziunea de ansamblu.

5. Promovarea unui start-up / afacere nouă

Prin serviciile de promovare online disponibile poți descoperi încă din primele zile informații importante din contextul în care îți vei desfășura activitatea. Poți promova site-ul web, profilele de social-media, promoții și evenimente, pagini de lead generation, dar și uneltele de sondare pentru aflarea unor informații consistente din piață.

Excelente pentru un start-up(și nu numai), pentru că pot fi operaționalizate rapid, sunt canalele de promovare:
Google Ads PPC(Pay-per-Click), Facebook Ads, LinkedIn ads și Waze Ads(pentru puncte de livrare fizice). Acestea nu sunt singurele, dar sunt cele mai importante

6. Pregătirea campaniei de atragere de fonduri / investitori / parteneri

Te putem ajuta cu pregătire „mapei” de prezentare a ideii de afaceri sau a start-up-ului, în vedere atragerii de investiții sau parteneriate.
Pentru platformele de crowdfunding sau pitch-urile dedicate, ai nevoie de:

  • Slideshow cu aspectele cheie, care să acționeze ca suport pentru prezentare
  • Animație cu prezentarea modului de funcționare a business-ului
  • Materiale de branding (cărți de vizită, mapă de prezentare, broșură digitală. etc.)
  • Site web

Cât costă un pachet de comunicare și promovare a unui start-up?

Fiind vorba de afaceri unice, cu nevoi specifice, nu există costuri fixe sau tarife standard. Putem scala oferta pentru a dezvolta în orice buget. Beneficiul principal al colaborării cu o agenție, încă din etape de idee, este că toată expertiza și metodele de lucru din proiectele mari sunt la dispoziția start-up-ului tău, chiar dacă bugetul este unul foarte mic și limitat.

De ce putem lucra cu orice buget, deși experiența ne recomandă pentru proiecte mai ample? Este pariul nostru pe ideea ta și încrederea că, datorită rezultatelor, vom colabora pe perioade mari.

You must be logged in to post a comment.

Hai să ne cunoaștem la o cafea

Putem descoperi împreună cum și dacă te putem ajuta să pornești o afacere de succes

TOP